top of page
Marsa Pihlaja
Marsa Pihlaja | Elaintenmaassa tapahtuu kummia

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ LUETTAVAA

– Pidän kovasti lapsista ja luonnosta ja uskon, että ympäristöstä ja eläimistä kertovat 'vihreät' lastenkirjat auttavat myös meitä, lapsillemme lukevia aikuisia, miettimään, millaisen maailman jälkipolville jätämme. Kirjoissa esiintyvien eläinten myötä myös jutustelu näistä ajankohtaisista ympäristöasioista on lapsen kanssa helpompi aloittaa.YMPÄRISTÖSTÄ JA ELÄIMISTÄ VÄRIKKÄÄSTI JA HUUMORILLA 

Eläintenmaa-kirjasarjassani tieto eläimistä ja ympäristöstä on 'leivottu' lempeästi, ilman paatosta, humoristisiksi runoiksi, joiden mausteena ovat pienet tietoiskut ja hassut puhekuplat. Kuvitus on värikästä ja eläimet tehty lapsille tunnistettaviksi. 

 

RUNOMITTA AUTTAA OPPIMAAN

Runomitta ja rytmi ovat pienille ihmisille mainio tapa oppia: niiden kautta lapsen on helpompi muistaa ja ymmärtää vaikeitakin sanoja tai monimutkaisia lauseita, mistä taas voi olla hyötyä lukemaan oppimisessa ja oppimisvaikeuksien välttämisessä. 

LOISTAVAT KÄÄNNÖKSET ENGLANNIKSI, RUOTSIKSI, SAKSAKSI, RANSKAKSI JA JAPANIKSI

Kirjojeni käännökset ovat kerrassaan loistavat: englanniksi Owen Witesman, ruotsiksi Janina Orlov, ranskaksi Sebastién Cagnoli, saksaksi Stefan Moster ja japaniksi Makiko LommiNÄYTTELYT SUOMESSA JA MUUALLA

Kirjojeni aukeamista suurille kiilapuukankaille vedostetut Eläintenmaa-näyttelyt ovat kiertäneet ympäri Suomea kymmenissä kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa ja gallerioissa – kuvittivatpa Eläintenmaa-hahmot ja taulut myös kaukana Taiwanissa Suomen osaston näyttelyä Taipein kansainvälisillä kirjamessuilla (TIBE) kahtena peräkkäisenä vuonna. Tuolloin teemoina olivat Green Reading ja Joyful Reading. 

INSPIRAATIOTA KOULULAISILLE JA PÄIVÄKOTILAISILLE

Eläintenmaa-näyttelyt ovat inspiroineet niin lapsia ja heidän vanhempiaan kuin lastentarhoja, esi- ja alakouluja keskustelemaan yhteisestä maapallostamme eläinten hyvinvoinnin ja oivallusten kautta, piirtämään, maalaamaan – ja jopa itse kirjoittamaan runoja! 

ELÄINTENMAA EHDOLLA YMPÄRISTÖPALKINNON SAAJAKSI

Eläintenmaa 1 oli ilmestymisvuonnaan Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon saajaehdokas.

 

TARKISTETTUA FAKTAA

Molempien kirjojen faktatekstit on tarkistanut Jaakko Kullberg Helsingin Luonnontieteellisestä museosta.

bottom of page